HTML

Páros Kintorna

Ez egy egészségblog. Mi ketten - Balázsy Panna és Gellért Gábor - eldöntöttük, hogy rendbe rakjuk magunkat testileg-lelkileg. És megmutatjuk, hogy ez kortól és állapottól függetlenül lehetséges.

 

mozgás   étkezés   helyreállítás   hagyományos   alter   más

Májusi napsütés

2014.05.10. 17:35 :: pankajafajalatt

 

Május van, ülünk a napsütésben a Margitszigeten. Meglepő, mennyi embernek van ideje csütörtökön kora délután ücsörögni a fűben. A zenélő szökőkút vízes koreográfiája isteni, amikor magasra lő a víz, egy kicsit lespriccel minket is, ami kifejezetten jólesik a melegben. Aztán a kihangosítón elkezd bömbölni a Vuk, Miki Manó és a Micimackó a barátom.

Valahogy így éreztem magam, amikor kétezer forintból akartad lerendezni a karácsonyt. Ez annyira valószínű, mint az, hogy VALAHA 71 kiló leszel. Kétezer forintból legfeljebb 1971-ben lehetett lerendezni a karácsonyt, ráadásul karácsony előtt 5 nappal akarsz zárszámadni a szeretvényeidről. Sokkal komolyabb vállalás lenne január 5-e. Akkor más sorsa lenne talán a bejglinek meg a rántott halnak, vagy annak, amivel általában teletömjük magunkat ilyenkor. Javaslom az időpont átalakítását.

De bármennyire is halogatom, érzem a sürgetést, a most-már-tényleg-elég-a-dumából-csináljuk-meg-amit-akartunk-és-ne-beszéljünk-mellé késztetést. Barátom, igazad van. Most iszom egy citromos sört, mert még meleg van, és eszem néhány vajas linzert, ami itt virít előttem, és befejeztem. Bizony. Mostantól elmondom, hogy lesz. Mert bizony én is teszek vállalásokat. Előre tudom, milyen nehéz szakaszok is lesznek, amikor úgy ennék ezt meg azt, vagy egy kis fagyit, és semmi kedvem megmozdulni, pedig kell.

Lássuk be, én sem vagyok már mai csirke, akadnak kisebb-nagyobb tökéletlenségek, bosszantó problémák. Bár kövér nem vagyok, de feltett szándékom, hogy megfordítom a jelenlegi testzsír-izom arányt. Ezt a következő módon szeretném elérni: heti kétszer jógázom, heti egyszer aerobikozom, minden nap minimum fél órát sétáltatom a kutyát (kivéve ha esik J), a városban ahová csak tudok, gyalog megyek (ha nem esikJ). Kizárólag teljes kiőrlésű kenyeret eszem. Nem eszem semmit este 6 után. Vitaminokat és ásványi anyagokat szedek, tudatosan átgondolt-átvizsgált eredmények alapján.  És nem eszem cukrosat, meg édességet, meg desszertet, meg fagyit, meg csokit, meg vajas linzert. L

Legfontosabb küldetésem, hogy megerősítsem az immunrendszeremet, mert ezzel meggyőződésem, hogy egy sor problémám javulni fog, sőt, remélhetőleg meggyógyulok!

Van egy kis visszerem, migrénem, asztmám, rozáceám. A torna kiváló a visszérre, sőt, a fejfájás is jobb, ha rendszeresen mozgok. Az utóbbi kettő javítható az immunrendszerem és a fejem (gondolatok) helyes irányba fordításával. Sok minden fejben dől el, ha sikerül valamit egy kicsit átprogramoznunk, eltekernünk a fejünkben, már jó úton haladunk.

Hát, akkor Gábor, a fogadalmak. Kérlek, ne légy 71 kiló. Az valahogy nem neked való. Vajon hogy tudsz aludni a sok tűvel a füledben? Mit érzel, ha elmész egy pékség előtt? És ha kiváló dolgozók leszünk, most, 2014-ben mennyit kapunk karácsonyra?

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://paroskintorna.blog.hu/api/trackback/id/tr966147318

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása