HTML

Páros Kintorna

Ez egy egészségblog. Mi ketten - Balázsy Panna és Gellért Gábor - eldöntöttük, hogy rendbe rakjuk magunkat testileg-lelkileg. És megmutatjuk, hogy ez kortól és állapottól függetlenül lehetséges.

 

mozgás   étkezés   helyreállítás   hagyományos   alter   más

Néha túl kevés a karika!

2014.10.25. 17:02 :: pankajafajalatt

Valahogy úgy hozta a sors, hogy a héten kétszer is voltunk moziban, és szándékosan olyan filmeket választottunk a gyerekek kedvéért, amik mögé odabiggyesztették a hatos karikát. Az egyik film A kis Nicholas nyaral c. francia mozi, a másik A Séf c. amerikai furgonos sikertörténet volt. Mindkettő remek, önfeledt szórakozást nyújtott.

Csak egy valamit nem értek. Amikor itthon bekapcsoljuk a TV Paprikát, és mondjuk egy teljességgel ártatlan Jamie Oliver főzős epizódot nézünk, az minden esetben megkapja a 12-es karikát. Pedig nem vág fel állatokat benne, nem folyik a vér, igaz, kést használ, de ki nem? És itt most nyilván a répa szeletelésre gondolok, az ártatlanabb fajtából :).

nicholas.jpg

Ezzel szemben a moziban leadott francia gyerek sztoriból a következőknél húztam fel a szemöldököm: pucér szőke német hölgy szalad a tengerbe, láthatóan hívogatóan tekintve főhősünk apjára, aki persze házas, főhősünk apja egyszál f…ban integet egy hölgynek, a szülők veszekednek egyfolytában és lealázzák egymást, az olasz amorózó producer csapja a szelet a feleségnek, és tudod mit, itt abba is hagyom.

séfes.jpg

A Séf is irtó helyes film, különleges árnyalatát akkor kapja meg, amikor keményítőt szórnak a nadrágjukba, hogy ne ragadjanak össze a golyóik, és amikor arról értekeznek, hogy a másik elköttette magát, hogy ne lehessen gyereke, bár a recepciós csaj be akarja húzni a csőbe, hogy legyen a leendő gyermekének apja. Illetve amikor főhősünk meg akarja tudni volt feleségétől, hogy megcsalta-e az előző férjével.

Azt hiszem, nem vagyok szuper konzervatív és igyekszem nyitottan tekinteni a világra, hogy a gyerekek is ezt kaphassák. De valahogy ezeket nem gondolom hatéves matériának.

Mondd, tényleg ezt kell kapnia a gyerekeknek? És ezeknek a filmeknek tényleg hatos karikásoknak kell lenniük? 

Szólj hozzá!

Címkék: mozi kultúra lélek

A bejegyzés trackback címe:

https://paroskintorna.blog.hu/api/trackback/id/tr786832027

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása