HTML

Páros Kintorna

Ez egy egészségblog. Mi ketten - Balázsy Panna és Gellért Gábor - eldöntöttük, hogy rendbe rakjuk magunkat testileg-lelkileg. És megmutatjuk, hogy ez kortól és állapottól függetlenül lehetséges.

 

mozgás   étkezés   helyreállítás   hagyományos   alter   más

Hedonizmus

2014.09.18. 16:57 :: pankajafajalatt

Szóval ez az egész a boldogságról szól. Rövid távú boldogságokat keresünk, egy finom falattal, egy pohár (esetedben korsó) sörrel, egy nyalat fagylalttal. Aztán a sok kis boldogság kiütközik rajtunk, nem kívánatos formában, amitől boldogtalannak érezzük magunkat. Micsoda ördögi kör. Érzéki örömök, gyönyörök átélése, ez az élvhajhász (!) életmód nem is tesz hosszú távon boldoggá.

Persze minden este és kora reggel megfogadom, hogy nem kiflivel nyitom a napot és tornászom. Relatív sikereket szoktam elérni. Néha győz az egészség és helyes életmód, néha a fáradtság és a tennivalók sokasága. Vagyis segítség kell.

Meg is találtam.

Egy tavalyi cikkben ezt írták: A hedonista életmódból fakadó boldogságérzet másként hat az egészségi állapotodra, mint a belső indíttatásból végzett jó cselekedetek okozta megelégedettség.

Vagyis igyekezz jókat tenni másokkal, és máris nem leszel hedonista. Képzeld, és itt megint idézek: A magasabb célokért való küzdelem hatására javul a szervezet ellenálló képessége a különféle betegségekkel szemben, hosszabb életre számíthatsz.

Akkor most mit eszel ma? Persze egy jó cselekedet után :)

Szólj hozzá!

Címkék: táplálkozás egészség hedonista

A bejegyzés trackback címe:

https://paroskintorna.blog.hu/api/trackback/id/tr206709343

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása