HTML

Páros Kintorna

Ez egy egészségblog. Mi ketten - Balázsy Panna és Gellért Gábor - eldöntöttük, hogy rendbe rakjuk magunkat testileg-lelkileg. És megmutatjuk, hogy ez kortól és állapottól függetlenül lehetséges.

 

mozgás   étkezés   helyreállítás   hagyományos   alter   más

Az Istengyalulta tök

2014.10.20. 18:48 :: pankajafajalatt

Milyen csodás, inspiráló történet egyenesen Dunaújvárosból! Remélem, hamar megszáradt a nadrágszárad a vonaton…

Addig kutakodtam a neten, míg sikerült „összeházasítanom” két fő témánkat, legalábbis egy recept erejéig. Egy kis paleo ajurvéda. Mindkettőnknek remek. Feltéve, ha sikerül a projekt. Merthogy nem kis feladat lesz néhány összetevő beszerzése, de legalább biztosan nem fogsz unatkozni. És a neten akadnak fórumok, ahol beszerezhetsz magot, és utána magad nevelgetheted a saját istengyalulta töködet. Mert ez a neve. Nem viccelek.

Nem sütőtök, vagy vajtök, vagy valami hasonló, hanem spagetti tök, azaz istengyalulta tök. Ha megfőzöd, a belseje spagetti formájú és kikaparható lesz, és remekül helyettesíti a valódi spagettit. Ezzel már sikerült kipipálni egy fő alkatrészét a pad thai-nak, a rizstésztát. Remélem, szereted a thai kosztot, amivel nincs is semmi baj, csak az, hogy egy paleo-s nem ehet szójaszószt, mogyorót és cukrot, de rizstésztát se.

A recept két főre szól, és olyan jól hangzik, hogy szívesen megeszem a második adagot. Ha hagyod.

Szóval fogj 2 tojást és keverd össze 2 teáskanálnyi kókusz aminóval, amiről fogalmam sincs, micsoda. Forrósíts fel egy serpenyőt, adj hozzá 2 teáskanálnyi kókuszolajat, és ha elolvadt, mehet bele a tojás, mint egy rántotta. Fedd le, hadd süljön meg az a tojás.

egg2.jpg

Megint kell egy teáskanál kókuszolaj a serpenyőbe, majd egy felvágott vöröshagyma és némi hüvelyes cukorborsó, amíg meg nem pirulnak. Akkor jöhet az istengyalulta spagetti tök, egy kis sültcsirke, majd bele a tojáscsíkok. Végül önts rá egy kis napsütés szószt, díszítsd felkarikázott újhagymával és vedd kezedbe a kínai evőpálcikát. Próbálj jól lakni, azzal a tudattal, hogy ez mindkettőnknek jó lenne.

A végére pedig itt a Napsütés szósz receptje. Csak egyszer kell megcsinálnod, mégpedig úgy, hogy mindent beledobsz a turmixba kivéve a kókusztejet, amit csak a végén öntesz hozzá, aztán kedvedre szószolhatsz.

2 evőkanál lime lé, 1 apróra vágott fokhagyma gerezd, fél teáskanál piros paprika pehely, 1 evőkanál kókusz amino, csipet gyömbérpor, fél teáskanál rizsecet, negyed pohár napraforgómag vaj, pici cayenne bors, negyed pohár kókusztej.

Ja, és ne szentségelj. Köszi.

 

Szólj hozzá!

Címkék: táplálkozás fogyókúra életmódváltás paleolit ajurvéda

A bejegyzés trackback címe:

https://paroskintorna.blog.hu/api/trackback/id/tr256811703

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása