HTML

Páros Kintorna

Ez egy egészségblog. Mi ketten - Balázsy Panna és Gellért Gábor - eldöntöttük, hogy rendbe rakjuk magunkat testileg-lelkileg. És megmutatjuk, hogy ez kortól és állapottól függetlenül lehetséges.

 

mozgás   étkezés   helyreállítás   hagyományos   alter   más

Akarsz-e az univerzum egészséges része lenni?

2014.09.22. 16:23 :: pankajafajalatt

Köszönöm a paleo ebéd beszámolót. Nem állítanám, hogy meggyőztél, viszont szeretnélek itt és most meghívni egy rendes ebédre hozzánk. Ígérem, paleo lesz.Most, hogy (elvileg) tele a pocakod, áttérhetünk a lélek nyitogatására. Bár az út a testünkön keresztül vezet. Szóval, ájurvéda, az orvostudományok anyja.

ajurveda2.jpg

Úgy kezeli az embert, mint az univerzum egy kicsi részét, ami önmagában is teljes egységet alkot. Ha az egyikben zavar keletkezik, az hat a másikra is. Tehát nem csak a testet, hanem a lelket és az elmét is nézi, mert úgy hiszi, hogy a fel nem dolgozott lelki problémák egy idő után megbetegíthetik a testet is. Ősi, természetes alapanyagokat alkalmazó gyógyászati rendszer ez, olyan évezredes tapasztalatokon alapuló bölcsességek, hatékony, természetközeli módszerek tárháza, ami sikeresen fel és kiválthatja a modern, sokszor komoly mellékhatásokkal járó gyógyszereket. Nagyon fontos szempont az is, hogy nem akkor kezd el foglalkozni az emberrel, amikor már krónikus betegségektől szenved, hanem akkor, amikor még lehetőség szerint egészséges. Folyamatosan oda kell figyelnünk testünk minden porcikájára, mert csak így számíthatunk arra, hogy egészségesek maradunk.

El nem tudom képzelni, hogy ez a módszer, illetve a fent leírtak, ellenérzést váltanának ki bárkiből.
Azt el tudom hinni, hogy könnyebb dolog bekapni egy pirulát, és azt hinni, hogy ezzel minden el van intézve.
De én nem ezt az utat szeretném választani. Velem tartasz-e?

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://paroskintorna.blog.hu/api/trackback/id/tr586721465

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása