HTML

Páros Kintorna

Ez egy egészségblog. Mi ketten - Balázsy Panna és Gellért Gábor - eldöntöttük, hogy rendbe rakjuk magunkat testileg-lelkileg. És megmutatjuk, hogy ez kortól és állapottól függetlenül lehetséges.

 

mozgás   étkezés   helyreállítás   hagyományos   alter   más

Hintázás helyett...

2014.06.11. 09:27 :: GGazigazi

Ha most Mikes Kelemen lennék, úgy kezdeném a bejegyzést, hogy „Édes néném!” De mivel soha nem voltam Rodostón, maradok a „Szia Panna!” unalmas, de működő megszólításnál.

Szerintem közel járok a megoldáshoz. Le fogok fogyni, és olyan izmos leszek, hogy magam is megbánom. A célom felé rögös út vezet. Úgy kezdődött, hogy 112-ről visszacsúsztam 115-re.

De aztán jött Fruzsi, összevissza szurkálta a fülemet, ettől eléggé elment az étvágyam. És Hesnának köszönhetően felfedeztem a ketogén-paleolit táplálkozási módszert. Na erről fogok neked a következő bejegyzéseimben írni. Meg fogsz döbbenni!

De még mielőtt nekikezdenék, kicsiny és kicsinyes értekezést küldök neked a tojásról. (Mostanában elég sok ilyet eszek!) Tehát: a tojást megszámozzák, ezt mindenki tudja. A nullás biotojás, az egyes kapirgálós tyúktól ered, a kettes már tömegtermelés, de nem annyira tömeges. A tyúk még tud lépni néhányat, és összejár a haverokkal. A hármas, ketreces tartásban kiküzdött tojás, boldogtalan tyúk alsó fertályából. Na, most próbáld követni az értekezésem…

tojás.jpg

Elgondolkodtam azon, mitől boldog egy tyúk? Fogalmunk sincs. Egyáltalán, mit jelent a tyúk számára a boldogság? Hiszen lehet, hogy a tyúk egyáltalán nem gondolkodik. De az is lehet, hogy mindegyik egy Einstein, de kissé mások a szempontjaik.

Most megpróbálom emberfejjel átgondolni a dolgot. Nullás: kiengednek kapirgálni, meg enni, de ha megpróbálok kicsit kóborolni, és beleenni mindenféle nem bio cuccba, azonnal lenyomnak egyet a seprűvel. A fene se akar állandó megfigyelés közepette ebédelni. Biztosan boldogtalan lennék.

tyuk.jpg

Egyes… kapirgálós tyúk, szabad tartás. Kiengednek a gazosba, és nem törődik velem senki. Nálunk a szomszéd néni is ezt teszi. Néha felénk is áthajtja őket, aminek én örülök, mert nem kell füvet nyírni. Vagy gazt, ez szabadon választott. Egész napos meló, és semmi minőségi kaja. Ráadásul bármikor feltűnhet egy kóbor, éhes kutya, és lehet dergázni. Meg várni a szomszéd bácsit a lapáttal. Kettes… tömegtartás, de nem ketreces. Nem tudom. Úgy élni, mint egy Omega koncerten. És mindenkivel küszködni a mindennapi betevőért. Közben megy a duma, hogy ez nem olyan rossz. És akkor most tegyem bele testem-lelkem a sárgájába. Csak azért, mert nem zárnak be. Baromi jó.

Marad a vége, a ketreces tartás. Az csirkefiát becsukják egy ketrecbe. Mozgás semmi. Adnak valami kaját, ami nagyon káros, és felfúj, de finom. Naponta tojok, ha kell, ha nem. Mit mondjak… Nem is rossz…

csirke.jpg

Legalábbis jobb, mint csirkének lenni. Azt hiszem, most ebbe belegabalyodtam. De a kérdés  kérdés marad? Mitől lehet boldog egy tyúk? És eldöntheti ezt egy ember, hogy egy tyúk boldog, vagy sem?

Szólj hozzá!

Címkék: táplálkozás

A bejegyzés trackback címe:

https://paroskintorna.blog.hu/api/trackback/id/tr316294508

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása