HTML

Páros Kintorna

Ez egy egészségblog. Mi ketten - Balázsy Panna és Gellért Gábor - eldöntöttük, hogy rendbe rakjuk magunkat testileg-lelkileg. És megmutatjuk, hogy ez kortól és állapottól függetlenül lehetséges.

 

mozgás   étkezés   helyreállítás   hagyományos   alter   más

Fülakupunktúra live!

2014.05.20. 10:53 :: GGazigazi

Eljött a fülszurkodás napja. Ülök a rendelőben. Elek Fruzsi, a doktornő kikérdez. Mondom, igyekszem. Az egészséggel kapcsolatban nem lehet igazat mondani. Panaszkodni kellemetlen. Lebecsülni a problémákat értelmetlen. Nekem legalábbis nehéz a saját bajaimról beszélni.

Persze az allergia szörnyen unalmas. Makacs, béna betegség. És mindig van. Nem megy el. Aztán jönnek a haverjai. Az asztma. Az állandó felsőlégúti panaszok. Az állandó kérdések a telefonban. „Beteg vagy? Be van dugulva az orrod, hallom!...”

Fruzsi végzett orvos, aki büszke a szakmájára, mégsem gyógyszerekkel akar teletömni. Az öt elem tanáról beszél. Mindig megnyugtat, ha egy egzakt tudomány művelője a természetet próbálja munkára fogni.

Le is rajzolta nekem az öt elem tan alapábráját. Bele a határidőnaplómba. Ilyen:

 DSC_0702.jpg

Na jó, azért ideteszem nyomtatva is:

 ÖT-ELEM-KAPCSOLATA.jpg

Látjátok, minden mindennel összefügg. Fruzsi szerint nálam a víz elemmel van a baj. Ennek az elemnek a központi szerve a vese. Itt tárolódik a velünk született életenergia, amit a szüleinktől a fogantatáskor kapunk. Innen jön a tehetség, az ügyesség, amellyel az életünket éljük. Ez egy személyes, nagyszerű energia. Ebből valamennyien más mennyiséget és minőséget kapunk. És figyelem: ez az energia nem gyarapítható, csak beosztható. Ha jól élünk, nem pusztítjuk magunkban a tehetséget, a kreativitást, ha soha nem jutunk el addig, hogy úgy érezzük, már nincs dolgunk a földön, akkor ez az energia lassabban fogy el. Imádom az ilyen gondolatokat. Végtelenül pozitív, de figyelemre, mértéktartásra tanít. Nem nélkülözi az állandó megfontolást. Viszont ebben a dologban nincs egyenlőség. Valamennyien más energiamennyiséget kapunk. És ezt fel kell dolgozni. Akkor el tudjuk ismerni más tehetségét, zsenialitását. Mielőtt még tovább gondolkodhattam volna ezen, Fruzsi befejezettnek tekintette a beszélgetést...

A vesztőhelyen újabb információkat tudtam meg arról, hogy mi fog történnik pontosan.

És most ti is láthatjátok, mi történt igazából:

És most jöjjön egy ábrán, hogy mi történt pontosan:

Hát ez volt az én fülakupunktúrám története. Képzeljétek ennyi baromi sok megszúrható pont van az ember fülében:

DSC_0677.jpg

Egy természetgyógyász ezek közül megszúrhat ötöt, egy orvos mind ezt a sokat. Még gyakran ők sem tudják, hogy melyik pont mit jelent. De utána tudnak nézni, és ez megnyugtató! És tudjátok mi történt azóta? Elkezdtek kiesni a tűim. De nagyon jó volt, hogy ott voltak. Nem tudom, miért volt jó, de tudom, hogy jó volt. Nyugodtabb voltam, jobban éreztem magam. Holnap visszaszúratom őket, és nem érdekel, hogy ki bosszant fel a placebo hatásról való kiselőadásával. Te jössz Panna!

Szólj hozzá!

Címkék: egészség fülakupunktúra

A bejegyzés trackback címe:

https://paroskintorna.blog.hu/api/trackback/id/tr596184172

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása