HTML

Páros Kintorna

Ez egy egészségblog. Mi ketten - Balázsy Panna és Gellért Gábor - eldöntöttük, hogy rendbe rakjuk magunkat testileg-lelkileg. És megmutatjuk, hogy ez kortól és állapottól függetlenül lehetséges.

 

mozgás   étkezés   helyreállítás   hagyományos   alter   más

Amikor az ember pontszámot eszik

2014.04.08. 08:00 :: GGazigazi

Képzeld Panna, egy hétvégi összeröffenésen megismertem egy új fogyókúrás módszert. A másik pár – legjobb barátaink közé tartoznak – mindkét fele leadott néhány kilót. Még a tekintetükön is látszott, hogy sokkal jobban vannak saját magukkal. A pasinak egyértelműen jót is tett. Mi férfiak mindig a legférfiatlanabb helyekre szedjük a kilókat. Láthatatlanná válnak az izmaink, és nagyra növeljük a hasunkat. És bár már Mikszáth is megmondta, hogy bizonyos kor után egy férfit nem lehet komolyan venni, ha nincs hatalmas pocakja, ez manapság sajnos nem divat. Sőt, azt is állította, hogy ha egy úriember politikai pályára adja a fejét, és nincs igazi magyar hasa, azt még alispánnak sem szavazza meg a kutya se, mert tuti hazudik, de ez már nem igaz, nem kell ahhoz semmilyen has sem, viszont ez is mellékvágány, visszaterelem magam a témához…

Mikszáth.jpg

 Ott tartottam, hogy a férfiúnak nagyon jót tett a fogyás. A párja már nehezebb kérdés. Ti nők ezt nehezen fogjátok fel, de a férfiak tetemes részének nincs problémája azzal, ha egy nőszemélyen van néhány kiló felesleg. Nem húsz kiló, hanem mondjuk 4-5. Van, akinek kimondottan jól áll. Ha a megfelelő helyekre szedi, ettől még nőiesebb lesz, olyan fognivalóvá válik, ha érted mire gondolok. Azt hiszem megint kezdek eltérni a témától…

Tehát: meg is kérdeztem tőlük, mi ez a módszer. Nos, egy új őrület, a Weight Watchers. Óriási divat Európában, klubok alakulnak, az emberek lejárnak, pontokról beszélgetnek, kitüntetéseket osztogatnak egymásnak, ha valaki ügyesen, eredményesen használja ezt a diétát. Úgy kell elképzelned a dolgot – ha még nem ismernéd –, hogy minden étel kap egy bizonyos pontszámot. És innentől nagyon egyszerű a képlet. Beírod az alábbi kalkulátorba a nemed, súlyod, magasságod, életkorod, aktivitási szinted, illetve azt, hogy mennyit szeretnél fogyni, és a rendszer azonnal megmondja, hogy hány pontnak megfelelő ételt küldhetsz be egy nap és öt étkezés alatt, és mennyi idő kell majd a kívánt súly eléréséhez. Az öt étkezés itt nagyon fontos, tehát nem teheted meg, hogy az egész pontszámot begyűröd este, mikor hazamész, mert akkor hamarosan a kórházban találod magad.

http://www.healthyweightforum.org/eng/calculators/ww-points-allowed/

Értem a dolgot. Végighallgattam, hogy milyen jó ez nekik. Számolgatnak, eszegetnek. A férfi még azt is megteszi, hogy beküld egy-egy sor csokit (a régi egész tábla helyett). Az alkohol már kevéssé fér bele, a cupákos kaják még neccközelibbek. És még játékos is az élet. Az ember súlyoz, lemond, és dőzsöl, ha úgy alakul.

 

Nekem mégis vannak problémáim. Talán ugyanazok, amiket eddig is szajkóztam. Persze, ha az ember kevesebbet eszik, akkor fogy, itt nincsenek problémák. Megint az a kérdés, hogy honnan és miből? Ez a módszer újra a modern ember ügyes találmánya, hogy kijátssza a természetet, azt azonban nem lehet megtréfálni. Ha nincs mozgás a programban, akkor elkezdi a folyadékháztartást piszkálni, és megdézsmálja az izomzatot is.

Azt sem látom magam előtt, hogy egy ember a hátralévő életében pontokat számolgat. Megkínáltam a barátaim egy pohár borral, és láttam, hogy fejben azt számolgatják, belefér vagy nem. Aztán nem fért bele. Később persze igen, de néha lehet kicsapongani, én is tudom. Csak nekem hosszú távon életidegen ez az éveket átívelő számolgatás. Te mit gondolsz?

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://paroskintorna.blog.hu/api/trackback/id/tr775984870

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása