HTML

Páros Kintorna

Ez egy egészségblog. Mi ketten - Balázsy Panna és Gellért Gábor - eldöntöttük, hogy rendbe rakjuk magunkat testileg-lelkileg. És megmutatjuk, hogy ez kortól és állapottól függetlenül lehetséges.

 

mozgás   étkezés   helyreállítás   hagyományos   alter   más

Milyen vicces, hogy minden erről szól…

2014.03.26. 10:27 :: GGazigazi

Nagyon tetszett a tegnapi bejegyzésed. Jó dolog, ha valaki elkezd az egészségével foglalkozni (ráadásul ezzel eddig is törődtél, most csak rátettél egy lapáttal). Ugyanis az ember életmódja, tettei hatással lesznek az egész családjára. Nem csoda, hogy a lányodnak hirtelen fontos lett, hogy a sütibe mennyi cukor kerül.

Egy-két napja olvastam a hírt, hogy Magyarországon 1990 és 2010 között megduplázódott az elhízottak száma, és ezzel Európában újra sikerült valamiben nyernünk. A tizenegy éves fiúk 33, a tizenhárom évesek 27, míg a 15 évesek 25 százalékának van súlyfeleslege. Kicsi öröm az ürömben, hogy a lányoknál nem ennyire elborzasztó az arány.

kövér.jpg

De jöjjön a legsúlyosabb statisztika: Húsz év alatt 3,2-ről 28,5 százalékra nőtt az elhízás gyakoriságának változása, miközben Romániában az elmúlt tíz évben 7,2 százalékra csökkent.

Tudom persze, hogy a statisztika csalóka dolog. Ahogy az orvosok mesélik: ha te 1 hétig sprintben rohangálsz a mellékhelyiségbe, majd egy hétig árván tekereg a vécépapír, mert szorulással küszködsz, az statisztikában azt mutatja majd, hogy neked az égvilágon semmi bajod nem volt. De speciel ez a kövéredésünkről szóló, egy hihető statisztika. Az ember vagy túlsúlyos, vagy nem, itt nincsenek kérdések.

A szakemberek szerint nagy gond a mozgásszegény életmód. Tévé, videojáték, facebook – növelik a fenekünket. Az ételek minőségével is vannak gondok. Egy-egy olcsón vásárolt termékben alig találunk természetes anyagot. Megtörténhet, hogy egy húskészítményben 50% alatt marad a hús aránya. A többi mindenféle térfogatnövelő és ízfokozó. A lapos pénztárca viszont kiáltozik, hogy azt vedd meg, azt a valamit… Ár-érték arányban nagyon meg fogja érni neked.

A baj tehát rengeteg. És ahhoz képest, hogy állítólag minden médium az egészségről papol…

Már nemcsak egészségről szóló műsorok vannak, hanem egészség tematikájú tévécsatornák ontják az információt. Mégis egyre több a kövér. A kövér gyerek, a kövér felnőtt, a kövér idős… Egyre több a beteg, magas vérnyomásos, cukorbeteg, visszeres magyar.

Mi lehet szerinted a baj? Az emberek hülyék? Vagy akaratgyengék?

Te mit gondolsz? Mindenesetre azokat, akik állandóan csodaszerekkel, és izzadásmentes módszerekkel csapják be az embereket, alaposan le kéne dobni a padlóla…

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://paroskintorna.blog.hu/api/trackback/id/tr955879537

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása