HTML

Páros Kintorna

Ez egy egészségblog. Mi ketten - Balázsy Panna és Gellért Gábor - eldöntöttük, hogy rendbe rakjuk magunkat testileg-lelkileg. És megmutatjuk, hogy ez kortól és állapottól függetlenül lehetséges.

 

mozgás   étkezés   helyreállítás   hagyományos   alter   más

A kezdő intervall edzés réme

2014.03.18. 10:08 :: GGazigazi

Folytatom az intervall edzésről való értekezésemet. Gondolom már nagyon vártad…

Az én szintemen – amikor az ember többet beszél a mozgásról, mint amennyit az ínjait görbíti – alapfokra kell az intervallt butítani. Vagyis nem úgy néz ki az edzés, hogy az ember kocog 5 percig, aztán sprintel 30 másodpercet. A gyors futás relatív fogalom, és ahogy azt a nagypapámtól tanultam: „fiam, az ember akkor szalad, ha kergetik!”.

Itt van például ez a lány… Már akkor liheg, amikor elindul a videó. Biztos a hetediken van az edzőterem, és nem működött a lift. Én legalábbis akkor szoktam ilyen szinten kapkodni a levegőt.

 

Ennyit a profi intervallról. Most jöjjön a nekem való. Az ember először magára applikál egy pulzusmérő karórát. Ezzel elkerüljük a bajokat és a kóros sunnyogást. Tehát nem hajtjuk magunkat túl, de azt sem engedjük, hogy béna kacsaként tengődjünk séta helyett. A kezdő intervall edzés pedig: 2 perc lassú séta, 1 perc lendületes séta. Közben figyeljük a pulzusunkat. Megmutatom, hogy az milyen.

DSC_0666.jpg

Ezt ábrán is meg lehet nézni. Körülbelül így néz ki, ha a pulzusunkat figyelemmel kísérjük.

DSC_0667.jpg

Most már csak a lelkünket kell a helyére tenni. Ez a legnagyobb feladat. Az ember lélekben egy super heroman. Aki megmenti a világot, ha muszáj. De leginkább csak megnézi a nőket az utcán. És komolyan elhiszi, hogy csak azért nincs esélye náluk, mert nem akarja. Nincs rászorulva, mert családos ember, ha meg nem családos, akkor nem bonyolódik könnyű kis kalandokba. Vagy bonyolódna, de akkor van a talomban három (de az is lehet, hogy 4) nő, aki már majdnem megvolt, és azokat se lehet megcsalni. Még akkor sem, ha hosszan találgatják a neved, ha felhívtad őket. Valami jó érv mindig van. Hála istennek az ember nem látja magát kívülről, az okos telefonok önfényképező funkcióját pedig kerülni kell. Na most: ha az ember egymaga a fantasztikus négyes, akkor nagyon nehéz az utcán, a parkban, vagy a sportpályán pulzusmérő órával sétálni, és a gyors séta esetén gyakran rápillantani, ezzel is elkerülve a túlmelegedést. Igen, ezt fel kell dolgozni. A nőknél hogy működik ez a konkrét önalázás? Jöhet a vallomás!

Szólj hozzá!

Címkék: mozgás

A bejegyzés trackback címe:

https://paroskintorna.blog.hu/api/trackback/id/tr835867348

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása