HTML

Páros Kintorna

Ez egy egészségblog. Mi ketten - Balázsy Panna és Gellért Gábor - eldöntöttük, hogy rendbe rakjuk magunkat testileg-lelkileg. És megmutatjuk, hogy ez kortól és állapottól függetlenül lehetséges.

 

mozgás   étkezés   helyreállítás   hagyományos   alter   más

A Vata, aki felment a hegyre...

2014.09.29. 12:02 :: pankajafajalatt

Nagyon élveztem a jövendőbeli pumidról és az élveteg tekintetű szakácsról szóló beszámolódat, hogy az elképesztő fémkübliről már ne is beszéljek.

Ne haragudj, amiért kötöm az khm, ebet a karóhoz, de az ott kapott ételsor alapján továbbra is az a benyomásom, hogy a húshoz egyszerűen nem krumplit meg rizst, hanem zöldséget kell enned, és kerülnöd a cukros-lisztes édességeket. Mi ebben olyan nehéz és bonyolult? Az, hogy nem szeretsz annyira főzni otthon és sokat pepecselni? Sokkal gyorsabb rizst főzni, mint káposztát? Kérek szépen némi fogódzót!

Ami engem illet, tegnap felkaptattam az Aranyhegyre, jól kimelegedtem és ziháltam, rendkívül jólesett. Csak ajánlani tudom, ha túl sokat ettél vagy fáradt, nyűgös vagy, kaptass fel valami magasságba, máris jobban fogod érezni magad. Szükségem is volt valami változatosságra.

rajzosvata.jpg

Ez egyébként is a Vata típusú emberekre jellemző. Mondhatjuk úgy is, kicsit kiszámíthatatlanok vagyunk. Robbanásszerűen előtör belőlünk az energia, legyen az fizikai vagy mentális. Vagyis nagyon tudunk lelkesedni, hatalmas képzelőerővel. Aztán ingerlékenyek leszünk és változik a hangulatunk. Könnyen kifáradunk, kimerülünk, és nagyon tudunk aggodalmaskodni. Felszínesen alszunk, akár álmatlanságtól is szenvedhetünk. Szeretünk gyorsan cselekedni, gyorsan felfogjuk az új dolgokat, majd gyorsan el is felejtjük őket. A rendszertelenség, nyugtalanság, gyors járás jellemző ránk. Fizikailag mi vagyunk a leggyengébbek.

Ha zavar keletkezik a Vata doshában, egy csomó pszichoszomatikus tünet jelentkezik. Ha egyensúlyba hozzuk a Vatát, a korábban meggyógyíthatatlannak tűnő dolgok is rendbejönnek. Az a Vata ember, aki egyensúlyban van, boldog, energikus, lelkes emberré válik, aki elbűvöli a környezetét is.

A Vata számára az a legfontosabb, hogy ne hajtsa túl magát, tudjon eleget pihenni és rendszeres életmódot vezessen be. A rendszeresség gyors javuláshoz vezethet, testileg és szellemileg egyaránt.

Végre megtudtad, milyen is vagyok valójában. Én pedig, az ajurvédának hála, megtudtam, mit kell tennem. Legközelebb azért a harmadik dosha típust is elmesélem, ha érdekel. És egyél végre valamit, ami jól is néz ki!

Szólj hozzá!

Címkék: egészség lélek életmódváltás ajurvéda

A bejegyzés trackback címe:

https://paroskintorna.blog.hu/api/trackback/id/tr266741297

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása