HTML

Páros Kintorna

Ez egy egészségblog. Mi ketten - Balázsy Panna és Gellért Gábor - eldöntöttük, hogy rendbe rakjuk magunkat testileg-lelkileg. És megmutatjuk, hogy ez kortól és állapottól függetlenül lehetséges.

 

mozgás   étkezés   helyreállítás   hagyományos   alter   más

Wellness gyömbér

2014.05.28. 10:15 :: pankajafajalatt

Miután elolvastam fájdalmas szösszeneted a fülakupunktúráról, úgy éreztem, itt az ideje, hogy én is valamilyen célzott testszerkezettel kapcsolatos tevékenységet végezzek.

Szerencsére pont elutaztunk a családdal wellness hétvégézni, ami alapból nem tartozik a kedvenc mutatványaim közé, mert soha nem hozott lázba a sok emberrel zajló közös medencézés. Egy dolog viszont annál inkább, a masszázs. Abba az embercsoportba tartozom, akik egészen jól viselnék, ha minden áldott nap valaki megmasszírozná a talpukat, hátukat, fejüket. Ehhez persze meg kéne nyernem az ötöslottót, de ha egyszer sikerül, esküszöm, lesz egy saját masszőröm. Néha kölcsönadom, ha igényled. Ilyet is tud majd...

labmasszazs.jpg

Szóval, amint lehetett, odacsoszogtam a wellness részleghez és megrendeltem magamnak egy menedzser masszázst. Menedzser ugyan nem vagyok, de a stressz, idegeskedés, merev vállizmok nálam is előfordulnak, gondoltam, jót fog tenni a közelgő migrénemnek is, mert akkor már nagyon gyülekeztek az esőfelhők, ami akár kiváltó ok is lehet nálam. Szépen lassan leolvadtak rólam a gócok, göröngyök, fájások, és 50 perc meg fél liter szőlőmagolaj után felfrissülve tértem vissza szeretteimhez.

A hely egyébként is mágikus erővel bír állítólag. Idézek is egy kiadványból, ami sajnos a bányászok számára létrehozott szanatóriumról szól: „A Mecsek északi oldalán elhelyezkedő Sikonda völgyben található szanatóriumunk. A völgy hőmérséklete 4-5 fokkal alacsonyabb, mint az átlaghőmérséklet. A nagy kiterjedésű erdők következtében a levegő relatív páratartalma magas, átlagosan 60-80%, tiszta, por- és füstmentes. 1929-ben a Földtani Intézet a forrás vizét gyógyvízzé nyilvánította. Mindezeknek köszönhetően minden környezeti körülmény optimális a gyógyulni vágyók számára.

bányászok.jpg

És tényleg, rengeteget sétáltunk a megnyugtató hatású erdőben, megnéztük a sűrűn egymásra épített erősen eklektikus stílusban megépített apró nyaralókat a mesterséges tó mentén, és békákat fogtunk, amik olyan picik voltak, mint a kisujjamon a köröm.

A hétvége gyorsan eltelt, és máris itt vannak a munkás hétköznapok, amit egy hirtelen benyelt kollektív vírus nehezít. Ilyenkor viszont a betegek maguktól is a természetes gyógymódok felé fordulnak, én például napok óta gyömbér teával gyógyítom a torkomat. Remélem, velem ellentétben kicsattansz az egészségtől! 

gyömbér.jpg

 

 

Szólj hozzá!

Címkék: egészség

A bejegyzés trackback címe:

https://paroskintorna.blog.hu/api/trackback/id/tr146222722

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása