HTML

Páros Kintorna

Ez egy egészségblog. Mi ketten - Balázsy Panna és Gellért Gábor - eldöntöttük, hogy rendbe rakjuk magunkat testileg-lelkileg. És megmutatjuk, hogy ez kortól és állapottól függetlenül lehetséges.

 

mozgás   étkezés   helyreállítás   hagyományos   alter   más

Gyógyító húslevest mindenkinek!

2014.10.04. 17:29 :: pankajafajalatt

Időnként minden család idő és feladat beosztásában fennakadásokat idéz elő egy rosszul időzített betegség. Most valami rémes vírus terjeng az iskolában, ahová a gyerekeink járnak. Nagyobbik lányunk osztályából ma 14 gyerek hiányzott, egyesek atípusos tüdőgyulladástól szenvednek. Ő is beteg, de reményeink szerint a dolog nem ennyire komoly, holnapra mindenesetre kiderül az orvosnál. A kicsi még jól van. A férjem viszont már kevésbé. Én pedig ma gyógyszernek minősülő húsleves készítés közben felfedeztem, hogy egyfolytában tüsszögök, és kapar a torkom.

prusz.jpg

Ha kihagyom belőle a krumplit, szerintem egészen paleo lenne ez a húsleves. Nagyon finom lett. Mondanám, hogy gyere át, egyél nagykanállal, olyan, mint az aszpirin, mindent meggyógyít. De lehet, hogy egyszersmind elkapnád a kórságot is, azt pedig egy felelős apa nem teheti meg. Ha beteg lennél, adnék még mézes gyömbérteát. Az csíp rendesen, de remélem, a bacikat is elűzi a torkunkból.

Mivel tűz is van benned, ugye, kapnál még egy bitang erős cseresznyepaprikát is a levesbe, és jó meleg lenne minden folyadék, de nem forró. Ez egy fontos tétel. Ne legyen semmi túl hideg illetve túl meleg. Langyosan szép az élet…

Érzem, hogy ez a kis szösszenet rövidebb a kelleténél, de hív a kötelesség. Lerakom a lányokat aludni, én pedig öblögetek egy jót a gyömbérteával. Jobbulást minden osztálytársnak!!!

Szólj hozzá!

Címkék: táplálkozás egészség

A bejegyzés trackback címe:

https://paroskintorna.blog.hu/api/trackback/id/tr46759055

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása