HTML

Páros Kintorna

Ez egy egészségblog. Mi ketten - Balázsy Panna és Gellért Gábor - eldöntöttük, hogy rendbe rakjuk magunkat testileg-lelkileg. És megmutatjuk, hogy ez kortól és állapottól függetlenül lehetséges.

 

mozgás   étkezés   helyreállítás   hagyományos   alter   más

Legyetek kedvesek, pótoljátok a hiányzó tápanyagokat!

2016.12.06. 12:26 :: GGazigazi

„Nem fogok mániákusan bogyókat kapkodni, egészségesen eszem, és minden rendben lesz”, mondja az én kedves barátom, aki szerint minden csak a profitról szól. A gyógyszeripar extrájáról, amit ő egy nagy nyavalyát fog megfizetni. Aztán megragad egy Idaredet – remélem figyelitek a szavak roppanós dallamát –, és teátrálisan beleharap.

idared.jpg

Nem kezdem el neki magyarázni, hogy ez az Idared már nem az az Idared, amit az őseink is fogyasztottak…

Egyrészt azért nem, mert az Idaredet az utóbbi 25 évben nemesítették. A nemesítés pedig nem a tápanyagtartalomról szól. Inkább a méretről, a szépségről, a viszontagságok jó tűréséről, a nagy termésátlagokról.

Másrészt meg azért sem, mert az anyaföldünkben sem az a tápanyagtartalom található, mint akár harminc évvel ezelőtt. Ennek oka pedig a földek túlhasználata, meg a műtrágyázás.

A túlzott használatot nem kell megmagyarázni, mindenki látja. A műtrágya pedig a nácik szerint a zsidók, mások szerint a mindenféle nációjú haszonleső tőkések találmánya. De olyanok is akadnak, akik szerint ez a zsidózás, tőkésblablázás marhaság, ha nem műtrágyáznánk, nem tudnánk eltartani azt a rengeteg embert, akik szép folyamatosan potyognak lefelé a földre. Ha pedig arról is írnék, hogy ez miért történik, a bejegyzés nem arról szólna, hogy muszáj pótolni a hiányzó tápanyagokat! És sehol se találom a 18-as karikát, amit ki kéne tennem, ha változtatnék a témán.

Na... akkor most meggyőzöm a maradék tamáskodókat. Merthogy ilyenkor meg az jön, hogy ki mondta, hogy nincs meg a megfelelő tápanyagmennyiség a zöldségekben, gyümölcsökben?

Természetesen senki se mondta… Ezt ugyanis meg lehet mérni. Folyamatosan mérik is a gyümölcsök, zöldségek tápanyagtartalmát.

Csak egy-két példa: a mai almában körülbelül 70 százalékkal kevesebb a C-vitamin, mint az 1985-ösben. Na most akkor el lehet képzelni, hogy Dugovics Titusz micsoda almákat ehetett, mielőtt magával rántotta a törököt a nándorfehérvári vár fokáról. Persze ez is csak akkor lenne igaz, ha Dugovics Titusz legendája nem azért született volna meg, hogy az 1820-as években egy Dugovics Imre nevű úriember igazolja nemesi származását. Na tessék, már megint nem a hiányzó tápanyagok pótlásáról beszélek…

dugovics.jpg

Tehát… egy amerikai orvos szerint (ideírhatnám a nevét, de itt úgysem ismeri senki, az orvos meg nem sértődik meg, hogy nem írtam ki a nevét, mert nem olvas-beszél magyarul) ma tízszer annyi gyümölcsöt és zöldséget kell ennünk, hogy ugyanannyi vitaminhoz és ásványi anyaghoz jussunk, mint 40-50 évvel ezelőtt. De ki a nyavalyának van kedve 10-szer annyi zöldséget és gyümölcsöt enni? Ráadásul akkor a fruktóz mennyiségét is a 10-szeresére emelnénk a szervezetünkben, ami meg a legnagyobb hiba lenne, amit elkövethetünk.

Tehát mondjuk ki együtt drága barátaim: A HIÁNYZÓ TÁPANYAGOKAT NEM LEHET EGÉSZSÉGES TÁPLÁLKOZÁSSAL SZÁZ SZÁZALÉKOSAN MEGSZEREZNI!

Na erről fogok a következő hetekben írni. Segítségemre lesznek a téma szakértői, orvosok, dietetikusok! Ti is segíthettek drága olvasók! Írjátok meg, ti hogyan pótoljátok a hiányzó tápanyagokat!

1 komment

Címkék: táplálkozás egészség fogyókúra étrendkiegészítő egészséges táplálkozás ásványi anyagok életmódváltás viszcerális zsír

A bejegyzés trackback címe:

https://paroskintorna.blog.hu/api/trackback/id/tr9112027417

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása