HTML

Páros Kintorna

Ez egy egészségblog. Mi ketten - Balázsy Panna és Gellért Gábor - eldöntöttük, hogy rendbe rakjuk magunkat testileg-lelkileg. És megmutatjuk, hogy ez kortól és állapottól függetlenül lehetséges.

 

mozgás   étkezés   helyreállítás   hagyományos   alter   más

Az apróbetűs paleolit kenyérke bús története

2015.01.28. 12:25 :: GGazigazi

Sok rokonom, ismerősöm tudja, hogy paleolit életmóddal próbálkozom. Egyesek azonnal lebiggyesztik a szájukat, és már szinte kívülről tudom az első mondatukat. „Aztán honnan tudod, hogy mit ettek az ősemberek? Vagy tegnap vettél mammutot a Mammutban? Otthon, a lakótelepi egy szoba plusz két félben ledzsidzsóztad kőbunkóval, és megsütötted máglyán a nappali közepén, mi? höhöhö…” Ilyenkor csak ő nevet! Én meg azt gondolom, miközben nevet, hogy igazából semmi bajom az édesanyjával, csak vele. Ezért nem fogom ordítva emlegetni.

A kedvesebb ismerőseimnek inkább tippet ad az életmódom, hogy mit adjanak ajándékba, ha eljön valamelyik fontosabb napom.

Tegnap kaptam a testvéremtől egy paleolit kenyérkét. Örültem nagyon! Ritkán veszek, mert a hozzáértők óva intenek a gyakori használatától. A pénztárcám meg egyenesen artikulátlanul sikít, ha a paleo pékáru felé nyúlok. De ez a darab már az enyém volt.

Gyorsan levágtam két szeletet. És kéjesen megettem néhány társamnak szegődött töpörtyűvel együtt. Csak utána néztem meg a kenyérkém címkéjét.

 kenyerke.jpg

Hát ilyen. Negyed kiló, ezért kenyérke, stimmel. Paleolit kenyérliszt, ok. Lenmagliszt, só, ok. Térfogatnövelőszer, kicsit redőzöm a homlokom. De hátha olyat használtak, ami a paleolitoknak jó. Étolaj hmmm, nincs rendben. De reméljük keveset tettek bele.

Most jön a feketeleves. Az apróbetű. Azt már eddig is tudtuk, hogy a bankok az apróbetűs részen helyezik el az okosságot. Na de a pékek… Figyelem! A termék glutént, tejet, szezámmagot, szójaszármazékot is felhasználó üzemben készült. Nyomokban tartalmazhat ilyen eredetű anyagokat. Hát ennyi! Itt ér véget az én kis bejegyzésem. Meg a paleolit kenyérkém! Sebaj, biztosan olcsó volt!

4 komment

Címkék: táplálkozás egészség fogyókúra életmódváltás paleolit

A bejegyzés trackback címe:

https://paroskintorna.blog.hu/api/trackback/id/tr97117461

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

pucros 2015.01.28. 12:51:34

Ez azt jelenti, hogy nyomokban tartalmazhat.
Nem nevezhetik ...-mentesnek, csak akkor, ha teljesen külön infrastruktúrát tartanak fenn a gyártására, egy olyan üzemegységet, ahova glutén stb. nem teheti be a lábát mert már a portás úgy vágja ki hogy nyakát szegi. Ezt azért nem vállalják be egy szűkös termékvonal kedvéért, így kénytelenek figyelmeztetni a terméken.
Ettől még, ha nem vagy kimondottan allergiás/egyéb módon érzékeny valamelyikre úgy, hogy még nyomokban is ártani tud neked, nyugodtan megeheted.

manyuska 2015.01.28. 13:19:44

Ez csak azt jelenti, mint a fönti hozzászóló is írá, hogy a gyártósoron futhatott előtte kifli is, és amikor lemosták maradhatott rajta gluténos molekula. De nagyon kevesen allergiásak olyan szinten a gluténra, hogy ezt érzékelje a szervezetük. Nekem, gluténérzékenyként, semmit se ártanak ennek a cégnek a paleós cuccai, vagyis nemigen van azokban semennyi glutén.

ecch 2015.02.12. 13:21:48

Na, igen, de az étolaj viszont nem a nyomokban fejezetben van..

Márk Glóner 2015.02.14. 23:50:43

Ezen jót mosolyogtam (: A nyomokban kifejezést a hiperallergiások miatt írják rá (aki már néhány molekulától meghalhat extrém esetekben), attól még paleo ez a kenyér az olajat kivéve,ami helyett nem lett volna nagy kunszt zsírt rakni,nem is értem.
süti beállítások módosítása